
در این مقاله مراحل و نکات مهم طرز تهیه قهوه ترک را به شما آموزش میدهیم.
- تاریخچه
- وسایل لازم
- مراحل تهیه قهوه ترک

1. تاریخچه:
برخلاف افسانههای قدیمی دربارهٔ خاستگاه آفریقایی قهوه که به کرات هم تکرار میشوند، قدیمیترین مدارک مستدل موجود که به طرز غیرقابل انکاری بر نوشیدن قهوه دلالت دارند، تنها به اواسط قرن پانزدهم میلادی در خانقاههای یمن باز میگردند.
تا سال ۱۵۱۰ میلادی، قهوه در مراکز بزرگ اسلامی همچون قاهره و مکه در میان تمامی قشرها جامعه به یک نوشیدنی رایج تبدیل شده بود.[۲] در دههٔ ۱۶۴۰ ابراهیم چپوی، تاریخنگار عهد عثمانی از بازشدن اولین قهوهخانه در استانبول حکایت کردهاست.قهوه اولین بار در سال 1555 توسط دو تاجر سوریه ای به استانبول آورده شد و تا میانه قرن هفدهم به بخش جدایی ناپذیری از جشن های پر زرق و برق دربار عثمانی تبدیل گشت. قهوه با آداب خاصی برای سلطان سرو می شده است؛ ضمن اینکه قهوه نقش مهمی را نیز در رسم و رسوم ازدواج بازی می کرده تا جایی که زنان حرم در مورد تهیه قهوه و دم کردن آن به صورت جدی آموزش می دیدند. به همین دلیل بود که خواستگاران، دختران را با مهارت هایشان در تهیه قهوه می سنجیدند. حتی امروز نیز، زمانی که خانواده پسر به خواستگاری دختری می روند، عروس آینده برای مهمانان قهوه می آورد.
اولین قهوه خانه 500 سال پیش در محله Tahtakale و در Eminönü بازگشایی شد و بدین گونه قهوه خانه ها به اصلی ترین مکان برای تعاملات اجتماعی مردان بدل شدند. آنها همچنین محل اصلی برای انتشار فرهنگ شفاهی امپراطوری عثمانی و جایی برای نمایش ادبیات عامیانه (مانند نمایش سایه Karaköz and Hacivat) بوده اند. امروز نیز قهوه خانه ها همچنان مکانی برای گردهمایی مردان، صحبت کردن درباره سیاست و تخته بازی کردن به هنگام صرف فنجانی چای یا قهوه هستند.
2. وسایل لازم:
برای تهیه قهوه ترک به وسایل زیر نیاز دارید:
-قهوه آسیاب شده
– اجاق گاز
– آب
خرید قهوه ترک کافی شناس در دو مدل قهوه ترک Full Caffeine و قهوه ترک Relaxation
3. طرز تهیه قهوه ترک:
اول: قهوه جوش = جذوه = ایبریک
۱. ابتدا به ازای هر نفر یک فنجان آب سرد به جذوه اضافه میکنیم. (بهتر است برای دم کردن قهوه ترک از آب سرد و برای اندازهگیری میزان آب مورد نیاز از فنجان سرو قهوه ترک استفاده میکنیم.)
۲. به ازای هر نفر یک الی دو قاشق چایخوری سرپر پودر قهوه ترک کافی شناس به جاذوه اضافه میکنیم. (مقدار پودر قهوه برای هر نفر کاملا سلیقهای بوده و برای تنظیم غلظت قهوه میتوانیم مقدار پودر قهوه را کم و زیاد کنیم.)
بهترین زمان افزودن شکر همین مرحله است. (اگر میخواهیم قهوه کمی شیرین شود.)
ترکیب حاصل را هم میزنیم تا کاملا یکدست شود.
۳. جذوه را روی شعله ملایم میگذاریم.
4 الی 5 دقیقه طول میکشد تا قهوه دم کشیده و روی قهوه لایه فوم (کف قهوه) ایجاد شود.
۴. بعد از تشکیل لایه فوم روی قهوه و قبل اینکه قهوه قل بخورد، جذوه را از روی شعله برمیداریم و با قاشق فوم روی قهوه را داخل فنجانها میریزیم.
۵. دوباره جذوه را روی شعله گذاشته تا لایه فوم تشکیل شود و قبل از اینکه قل بخورد آن را از روی شعله برمیداریم و حدودا نصف قهوه را داخل فنجانها میریزیم.
۶. یک بار دیگر جذوه را روی شعله قرار میدهیم، حدودا 10 الی 15 ثانیه صبر میکنیم و قبل اینکه قهوه قل بخورد آن را از روی شعله برمیداریم و فنجانها را کاملا پر میکنیم.
تمام
قهوه شما آماده است
نوش جان