چطور با موکاپات 6 کاپ، برای 2 نفر قهوه دم کنیم؟

به طور کلی 4 سایز مختلف موکاپات در بازار رایج است. موکاپات 1 کاپ، موکاپات 2 کاپ، موکاپات 3 کاپ و موکاپات 6 کاپ که قاعدتا هرکس به فراخور نیاز معمول خود یکی را خریداری می کند.

اما گاهی پیش می آید که میخواهیم در یک موکاپات، مقدار کمتری قهوه دم کنیم. مثلا یک موکاپات 6 کاپ بزرگ داریم ولی میخواهیم برای خودمان یا برای دو نفر قهوه دم کنیم.

اینجاست که این سوال پیش می آید که چطور با یک موکاپات مقداری کمتر از ظرفیت آن قهوه دم کنیم؟

  1. اول اینکه مطمئنا بهترین کیفیت قهوه هر موکاپات در حالتی است که دقیقا به اندازه ظرفیتش از آن استفاده شود. توضیح این دلیل به روش کار موکاپات برمیگردد. در موکاپات با بالارفتن دمای آب و شروع تبخیر، فشار درون محفظه آب بالا میرود و هوای محبوس بالای سوپاپ نیز فشرده میشود و فشار به حدود 2 بار میرسد. این فشار باعث عبور بخار از مجرای سبد قهوه و عبور آن از میان قهوه های آسیاب شده میگردد و با عصاره گیری قهوه به مدت زمان مشخص و تمام شدن آب، قهوه دلپذیر و استانداردی به دست می آید.
طرز کار موکاپات

2. حال برای دم کردن 3 فنجان قهوه درون یک موکاپات 6 کاپ، شاید اولین فکری که به ذهن خطور کند، نصف کردن آب و قهوه باشد. به این معنی که نصف همیشه آب و قهوه میریزیم و اجازه میدهیم همه آب بخار شود.

اینکار قهوه خوبی به ما نمیدهد، چون فشار ایجاد شده درون محفظه پایینی موکاپات به اندازه کافی نیست و عصاره گیری آنقدر که باید انجام نمیگیرد. در واقع under extraction خواهیم داشت. پس کافئین و غلظت کافی را از دست میدهیم.

پس چطور با یک موکاپات 6 کاپ برای 2 نفر قهوه دم کنیم که طعم و غلظت و کافئین قهوه ما افت نکند؟

  1. برای اینکار آب را به میزان استاندارد یعنی تا زیر سوپاپ پر کنید.
  2. قهوه را نصف میزان استاندارد بریزید. ( به جای 6 قاشق میتوانید 3 یا 4 قاشق قهوه بریزید)
  3. دستگاه را ببندید و روی گاز بگذارید ولی جایی نروید و مراقب و آماده بایستید.
  4. وقتی 3 فنجان قهوه وارد فضای بالایی شد، سریع اجاق را خاموش کرده موکاپات را بردارید و روی حوله خیس بگذارید.

تمام. قهوه شما آماده است.

اگر اینکار را به موقع انجام ندهید، Over extraction اتفاق می افتد. یعنی بیش از حد بخار از قهوه میگذرد و در حالی که پس از عبور 3 فنجان آب از میان قهوه عملا تمامی کافئین و عطر و طعم استخراج شده، مجددا بخار از میان آن تفاله ها عبور کرده و قهوه طعم سوختگی گرفته و بسیار رقیق می شود.

Behnam
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.